.


Allahrahmeteylesin.com mu ?

Geçen senelerde piksel reklam adında yeni bir reklam türü içeren siteler açıldı. Sistem şöyle çalışıyor:

Sitede yüzlerce veya binlerce pikseller var. Siz kendi sitenizin istediğiniz boyuttaki bir resmini koyarak, linkinizi yerleştiriyorsunuz. Ve böylece piksel reklamı satın almış oluyorsunuz. Bu reklamı alırken de bir miktar para ödüyorsunuz. Tabii, bu sistem pek tutmadı. Pek de işe yaramadı.

Bizim uçuk fikirli vatandaşımız Allahrahmeteylesin.com‘u açmış. Siteye ilk olarak girdiğinizde kendinizi, “online mezar satın alma daire başkanlığı”nın (öyle bir şey yok :) resmi sitesine girmiş hissediyorsunuz ;). Ha birileri de bu hizmeti veriyormuş, vay be diyebilirsiniz. Çünkü, sitenin ilk sayfasında koskoca bir mezarlık resmi var. Ve mezarların üzerine geldiğinizde “bu alanı rezerve edebilirsiniz” diyor. Ancak, diğer sayfaları karıştırdığınızda sitenin, yukarıda anlattığım gibi bir piksel reklam sitesi olduğunu anlıyorsunuz. Ayrıca, rezerve edebileceğiniz şeyin mezar değil, piksel alanı olduğunu anlayabiliyorsunuz:)

Site sahibi, bu bir şaka mı? sorusuna; “Hayır… Bir şaka değil ve nefes alıp vermek kadar gerçek… Ruhların şad edilmesinde bir detay, bir hatırlatma ve paylaşma; sizleri bir kaç paket sigara içmekten men edebilecek bir ortam… Kendinizi tanımanızı sağlayacak bir çağrışım… Ve daha niceleri… En iyisi bunun adını siz koyun…” cevabını veriyor.

Bu konuyla ilgili yorum yapmayacağım. Ancak, Türk aklının her alanda olduğu gibi reklam alanında da iyi çalıştığını söylemeden geçemeyeceğim…


Benzer postalar Sayfa 4

2 Responses to “Allahrahmeteylesin.com mu ?”


  1. 1 Selami Mar 15th, 2007 at 10:13 pm

    Ben bu siteyi ziyart ettim ama sizin yukarida yazdiginiz gibi bir islevi yok… Ya ben yanlis bir siteyi ziyaret ettim ya da siz yanlis yönlendiriyorsunuz…
    www.allahrahmeteylesin.com adi ürkütücü ama…

  2. 2 admin Mar 17th, 2007 at 8:25 pm

    Epey olmuş bakmamıştım o siteye. Değiştirmişler siteyi tutmayınca

Leave a Reply



Benzer postalar Sayfa 4


Blink It
eXTReMe Tracker